Belangrijke informatie van de VKC

American and English flag; link to English version of this page
Nederlandse vlag; link naar de Nederlandse versie van deze pagina
Bandera española; enlace a la versión española de esta página
Bandera española; enlace a la versión española de esta página
Flag Português; link para versão em Português da página
Bandeira brasileira; link para versão em Português da página
Italiano bandiera; link alla versione italiana di questa pagina
Dansk flag link til dansk version af denne side
Drapeau français; lien vers la version française de cette page
Deutsch Flagge; Link zur deutschen Version dieser Seite

Belangrijke informatie van de VKC

Hallo, welkom in de wereld van VKC® (Virtual Kennel Club) huisdieren en gefeliciteerd met uw aankoop! De VKC and haar producten, honden, katten, wolven, ijsberen and ijsbeerwelpen, puppies and konijnen zijn geëvolueerd over de jaren in Second Life en de VKC en het personeel is toegewijd om de technologie in Second Life bij te houden, zodat we de meest realistische en levensechte huisdieren die gevonden kunnen worden. Dit document is bedoeld om u de essentiële zaken te leren die u nodig heeft om kennis te maken met uw huisdieren en om te beginnen plezier te maken met uw hond en kunt spelen met hem!

Een deel van de hierboven genoemde nieuwe technologie die door Linden Lab naar Second Life is gebracht, heet Pathfinding. Pathfinding is ingeschakeld in het volledige Second Life Grid (hoewel sommige landeigenaren ervoor kiezen om het uit te schakelen). Het is een opwindende nieuwe functie waarmee bepaalde "creaties" (geen avatars) hun weg kunnen vinden rond obstakels terwijl ze hun weg naar een bepaald punt vinden. Die "creaties" omvatten een groot aantal VKC huisdieren en je zult in staat zijn om de enorme verbetering te zien in hoe het huisdier zijn weg vindt zonder tegen dingen aan te lopen of vast te lopen. Bij wijze van eenvoudige introductie moeten objecten op uw land worden ingesteld op 'Statische obstakels' (iets waar de huisdieren heen moeten navigeren) of 'Walkable' (wat betekent dat de huisdieren op het object kunnen rondlopen). De VKC heeft een flink aantal VKC Proven-trainers, van wie sommigen lesgeven op Pathfinding, zodat je de best mogelijke ervaring kunt krijgen van je VKC vriend en dierbaren.

VKC huisdieren gehoorzamen directe commando's althans voor het grootste gedeelte maar zij zijn ook zelf actief. Ze zijn nieuwsgierig en zullen actief reageren op de dingen en mensen om hen heen. Als u ze traint en conditioneert, zullen ze hun eigen unieke persoonlijkheid ontwikkelen. In het begin zijn ze allemaal hetzelfde, maar na een korte tijd, krijgt iedere hond een unieke persoonlijkheid.

Laten we beginnen.

Op de dag dat u uw huisdier krijgt. A.U.B. niet openen op de manier waarop u een box met kleding opent, anders breekt u hem. Op het moment dat u hem ziet, is hij gereed voor actie.

U kunt uw huisdieren niet kopieren, niet modificeren en niet weggeven. Als u iemand een huisdier als cadeau wilt geven, bezoek dan de VKC marktplaats (second Life) winkel of gebruik een cadeau vendor in een VKC park.

Als u uw huisdier heeft verloren, lees dan de instructies om hem terug te krijgen aan het eind van deze pagina. Dus speel met je huisdier, leer hem nieuwe truukjes, en zie hoe hij groeit en veranderd omdat hij leert. Maar bovenal, VEEL PLEZIER!


Het eerste Begin

Op het moment dat u uw hond koopt, is zijn naam Pup voor een hond, een beer of een wolf. Zijn naam is Kitten als het een kat is en zijn naam is Rabbit als hij een konijn is. Dus het eerste wat u doen wilt, is hem een echte naam geven.het commando dat u gebruikt is : pup name nieuwe-naam

Als voorbeeld:

pup name Fido

Voor het gemak voor de rest van de handleiding nemen we even aan dat uw hond Fido heet en een jongetje is.


Basis commando

Iedere VKC hond kent dezelfde commando's als ze nieuw zijn. De honden begrijpen alleen commando's in de engelse taal. Hieronder treft u een lijst aan met wat ze kunnen.

 • Fido sit — zit
 • Fido stand — sta op
 • Fido down — liggen
 • Fido bang — dood liggen
 • Fido beg — (bedelen) zit met pootjes in de lucht
 • Fido bellyup — ligt op rug met poten in de lucht
 • Fido shake — geeft poot
 • Fido rest — liggen met het hoofd rustend op pootjes
 • Fido come — gaat naar degene die het comando geeft
 • Fido wag — kwispelt
 • Fido speak — blaft
 • Fido sniff — hoofd naar beneden en maakt snuivende geluiden
 • Fido fetch — als hij het kan zien zal Fido naar de redbal gaan en naar de spreker brengen
 • Fido howl — huilt als een wolf
 • Fido wander — kiest iets uit in de buurt en gaat daar naar kijken
 • Fido roll — zitten, liggen, op de zijde liggen, op de andere zijde liggen en zitten
 • Fido rove — herhaaldelijk iets willekeurigs kiezen en een trukje doen voor weer naar de eigenaar te gaan
 • Fido getbone — ga naar het VKC botje (degene die de hond in zijn mond heeft) als hij wordt afgeleverd
 • Fido go — gaat naar persoon of een ding
  — bv Fido go Blu — is dus Fido loopt naar Blu
 • Fido run — ren naar de persoon of het voorwerp
  — bv Fido run stoel — Dus Fido beweegt snel naar een actieve object met de naam van de stoel
 • Fido on — bewegen heel dicht bij de persoon of het voorwerp
  — bv Fido on bed — Fido beweegt zeer dicht bij een actief object met de naam bed
 • Fido greet — lopen naar de persoon of het voorwerp en maak sniff beleefd
  — bv Fido greet Sandry — Fido gaat naar een persoon genaamd Sandry en snuift een beleefde groet.
 • Fido heel — volgt (alleen de eigenaar kan dit doen)
 • Fido follow naam — volg de persoon of het voorwerp — alleen de eigenaar of een vriend van de hond kan dit commando te gebruiken
  — bv Fido follow bunny — als hij het kan zien, zal Fido het konijntje volgen totdat u hem zegt dat hij iets anders te doen
 • Fido get — ga naar het speelgoed waarvan de naam is opgegeven en bring deze terug
  — bv, Fido get buddy — Als hij Buddy speelgoed kan vinden, zal hij er naar toe gaan en terug brengen en bij de voeten van de spreker neerleggen
 • Fido tp — teleport naar de persoon of plaats waarven de naam is opgegeven
  — bv, Fido tp home, dan teleporteerd Fido naar een plaats genaamd “home”
 • Fido itch — Schuurt op zijn rug alsof hij jeuk aan het krabben is
 • Fido help — hij geeft u de basis commando's in het chat scherm
 • Fido manual — geef een link naar de VKC Dog Owner's Manual. De volledige handleiding is beschikbaar in het Engels.
U kunt ook de commando's samenvoegen. Bijvoorbeeld:
 • Fido go Blu speak sit — Fido gaat naar Blu (persoon), blaft en zit.
 • Fido come wag sit — Fido komt naar u toe, kwispelt en zit.


Actief, Passief en Vestig (Active, Passive and Settle)

Dit zijn belangrijke en nuttige commando's die het gedrag van uw hond meer interessant maken en helpen om hem niet zo snel kwijt te raken.

Fido active

Dit betekent dat Fido dingen zal kiezen om te doen uit de lijst met instincten en kunstjes. Het betekent ook dat hij zal kijken naar personen die hem interesseren en hem gedag zeggen of te besnuffelen. Hij kan tot 96 meter om hem heen kijken in iedere richting, dus soms ziet hij iets of iemand ver weg, en zal hij daar naar toe rennen om die of dat te begroeten. Dit kan problemen geven als hij bv naar de buren rent (waar scripts niet toegestaan zijn) en zal hij niets kunnen en zelfs als u roept om terug te komen, zal hij niet kunnen antwoorden. We hebben het hier nog over hoe dit te voorkomen bij het settle commando.

Als Fido actief is, kunt u de commandos good en bad gebruiken om hem te laten zien welke dingen die hij doet, goed en of slecht zijn. Bijvoorbeeld, als Fido naar u toe rent als u inlogt, of thuis komt zegt u Fido good en hij zal leren dat u dit op prijs stelt. Anderzijds, als Fido de hele nacht huilt en u uit de slaap houdt, kunt u zeggen; Fido bad direct nadat hij gestopt is met huilen en zal hij leren dat deze zet van hem niet verstandig was. Good en bad kost hem een tijdje om dit te leren, dus wees niet verbaasd als u dit een aantal keren moet zeggen voor hij zich dat realiseert.

Fido passive

Dit betekent dat Fido erg rustig is en niets zal doen behalve en wanneer u dat zegt.

Fido settle

Dit betekent dat Fido op het land of perceel zal blijven waar hij is, op het moment dat u dat commando geeft. In een combinatie van Active en Settle zal hij instaat zijn rond te rennen op uw perceel en het naar de zin hebben maar zal niet in staat zijn om ver weg te gaan.

Fido roam

Dit heft het settle commando op.


Nieuwe kunstjes leren

Eenvoudig voorbeeld

Een van de genoegens om eigenaar te zijn van een VKC hond is om hem nieuwe dingen aan te leren. Hier is een eenvoudig voorbeeld om te beginnen.

Fido learn wave stand wait .2 sit wait .2 beg wait .2 shake wait .2 sit

Nu uitleg wat dit betekent:

learn is een speciaal commando. Wanneer u zegt Fido learn naam iets, weet hij dat het volgende wat u zegt de naam zal zijn van de nieuwe truc, en alles wat daarna komt de iets een lijst zal zijn met commando's die samen de totaal truc gaan vormen.

Dus in dit geval is wave de naam van nieuwe truc en alles vanaf het woord wave zijn de commando's die Fido zal doen wanneer hij de truc uitvoert.

U ziet de wait commando's in de truc. Deze maken een kleine pauze tussen de andere acties. De wait commando's hebben een kleine tijd nodig, dit is de tijd in seconden om te wachten voordat hij naar de volgende actie overgaat. Voorbeeld, het is wait .2 dat betekent een pauze van 0.2 seconde. U kunt hele seconden of fracties van een seconde hebben in de wacht commando's om de juiste pauzes in uw trucs toe te passen.


Marks

Een mark is zoiets als een SL landmark maar dan voor honden. Als Fido bv bij het haardvuur staat in uw huis, kunt u zeggen:

Fido mark vuur

Fido zal dan een mark maken (dus een landmark in zijn geheugen) en als u dan later zegt.

Fido go vuur down

Zal hij bij het haardvuur gaan liggen.


Mark trucs

Veel mensen maken een bed voor de VKC honden, en dus de vraag, hoe?

Zet het bed daar waar u het hebben wilt. Het is belangrijk dit nu te doen en goed te doen want als u dit later verandert, moet u de volgende stappen opnieuw doen.

Zet Fido op het bed, het beste is eerst te zeggen;

Fido passive

Want anders gaat hij uitbundig rond rennen! de makkelijkste manier om Fido op het bed te krijgen is om de edit tools te gebruiken in SL edit tools. Klik rechts op uw hond en kies edit. Dan gebruikt u de pijltjes om hem in de positie te krijgen waar hij moet zijn. Sluit edit window als hij op zijn plaats is.

Nu zegt u:

Fido mark bed (dit bepaalt de positie waar hij op bed ligt)

Roep Fido en zeg:

Fido on bed sniff wag down

Fido beweegt langzaam naar/op het bed, ruikt, kwispelt en gaat liggen. Het is het waard om dit een paar keer te oefenen en u kunt ook het wait commando gebruiken tussen de acties. Als u dit geperfectioneerd hebt, kunt u daar dus een truc van maken:

Fido learn sleep on bed sniff wait .2 wag wait .3 down


Dierenarts station (The Dog Clinic)

Soms, ondanks onze beste inspanningen, gaat het mis. De VKC Honden zijn beschadigd en stoppen met werken, of ze verdwalen en je de honden gewoon niet kunt vinden. Wanneer dit gebeurt, kan het probleem worden opgelost! Kom naar een van onze vele VKC Dog Klinieken en claim uw hond. Dit is hoe het werkt. Loop naar de hond Clinic en zeg "claim." Bijvoorbeeld:

claim fido

Uw hond zal verschijnen in je inventaris in de objecten map als de naam van zijn ras. Als je hem de eerste keer rezzed, zal je hond automatisch zijn naam veranderen en het terugroepen van al zijn trucs, merken en herinneringen. Daarna, wanneer uw hond weer gaat naar je inventaris, zal hij verschijnen in de map Objects als de gegeven naam.

Als je de hond ophaalt van de Clinic, het is niet hetzelfde als het kopen van een nieuwe hond. Het is uw hond die naar u terug komt - met zijn herinneringen en met alle trucs en de herkenningspunten die je hebt hem geleerd!