VKC Essentials‎ > ‎

Belangrijke informatie van de VKC

Updated 21 April 2010

Hallo, welkom in de wereld van VKC® (Virtual Kennel Club) honden en gefeliciteerd met uw aankoop! Dit document is bedoeld om u de essentiele zaken te leren die u nodig heeft om kennis te maken met uw hond en om te beginnen om het leuk te hebben met uw hond en spelplezier!

VKC honden zijn fysiek in SL dit betekent dat zij de wetten van de mensen in (world) gehoorzamen. Ze springen en rennen op de grond. U zult het voelen als ze tegen u oprennen. Ze gehoorzamen directe commando's althans voor het grootste gedeelte maar zij zijn ook zelf actief. Ze zijn nieuwsgierig en zullen actief deelnemen aan en met de dingen en mensen om hen heen. Als u ze traint en conditioneert, zullen ze hun eigen unieke persoonlijkheid ontwikkelen. In het begin zijn ze allemaal hetzelfde, maar na een korte tijd, wordt iedere hond een unieke persoonlijkheid.

Op de dag dat u uw hond krijgt. Wees heel voorzichtig met hem te (rezzen). Wees er zeker van hem in een open ruimte te plaatsen waar geen andere objecten zijn.  Als u hem te dicht bij andere avators an zeker andere honden plaatst, kan dit  voor  grote problemen  zorgen, voor hem en de andere sim waar u hem op of bij geplaatst hebt.  A.U.B. niet openen op de manier waarop u een box met kleding opent, anders breekt u hem. Op het moment dat u hem ziet, is hij gereed voor actie.

    U kunt uw honden niet kopieren, niet modificeren en niet weggeven. Als u iemand een hond als cadeau wilt geven, bezoek dan de VKC marktplaats (second Life) winkel of gebruik een cadeau vendor in een VKC park.

    Als u uw hond heeft verloren, lees dan de instructies om hem terug te krijgen aan het eind van deze pagina.

Dus speel met je hond, leer hem nieuwe truukjes, en zie hoe hij groeit en verandert omdat hij leert. Maar bovenal, HEB PLEZIER!

Het eerste Begin

Op het moment dat u uw hond koopt, is zijn naam Pup. Dus het eerste wat u doen wilt, is hem een echte naam geven.het commando dat u gebruikt is : pup name<nieuwe naam>

        pup name Fido

Voor het gemak voor de rest van de handleiding nemen we even aan dat uw hond Fido heet en een jongetje is.

Basis commando

Leder VKC hond kennen dezelfde commando's als ze nieuw zijn (behalve de Chow-Chow die hebben er een paar extra). De honden begrijpen alleen comaando's in de engelse taal. Hieronder treft u een lijst aan met wat ze kunnen.

Fido sit zit
Fido stand sta op
Fido down liggen
Fido bang dood
Fido beg (bedel) zit met pootjes in de lucht
Fido bellyup ligt op rug met poten in de lucht
Fido shake geeft poot
Fido rest liggen met het hoofd rustend op pootjes
Fido come gaat naar degene die het comando geeft
Fido wag kwispelt
Fido speak blaft
Fido sniff hoofd naar beneden en maakt snuivende geluiden
Fido howl huilt als een wolf
Fido wander kiest iets uit in de buurt en gaat daar naar kijken
Fido go gaat naar persoon of een ding
bv Fido go Blu — is dus Fido loopt naar Blu
Fido run ren naar de persoon of het voorwerp
bv Fido run stoel — Dus Fido beweegt snel naar een actieve object met de naam van de leerstoel
Fido on bewegen heel dicht bij de persoon of het voorwerp
bv Fido run bed — Fido beweegt zeer dicht bij een actieve object met de naam van bed
Fido greet lopen naar de persoon of het voorwerp en maak sniff beleefd
bv Fido greet Sandry — Fido gaat naar een persoon genaamd Sandry en snuift een beleefde groet.
Fido heel volgt (alleen de eigenaar kan dit doen)
Fido follow volg de persoon of het voorwerp — alleen de eigenaar of een vriend van de hond kan dit commando te gebruiken
bv Fido follow bunny — als hij het kan zien, zal het konijntje Fido volgen totdat u hem zeggen dat hij iets anders te doen
Fido help hij geeft u de basis comando's in het chat scherm
Fido manual geef een link naar de VKC Dog Owner's Manual. De volledige handleiding is beschikbaar in het Engels.

U kunt ook de commando's samen plakken. Bijvoorbeeld:

Fido go Blu speak sit Fido gaat naar Blu (persoon), blaft en zit.
Fido come wag sit Fido komt naar u toe, kwispelt en zit.

Actief, Passief en Vestig (Active, Passive and Settle)

Dit zijn belangrijke en nuttige commando's die het gedrag van uw hond meer interressant maken en helpen om hem niet zo snel kwijt te raken.

Fido active

Dit betkent dat Fido zal kiezen uit de lijst met kunstjes die hij kent naar eigen voorkeur en believen. Het betekent ook dat hij zal kijken naar personen die hem interresseren en hem gedag zeggen. Hij kan tot 96 meter om hem heen kijken in iedere richting, dus soms ziet hij iets of iemand ver weg, en zal hij daar naar toe rennen om die of dat te begroeten. Dit kan problemen geven als hij bv naar de buren rent (waar scripts niet goedgekeurd zijn) en zal hij niets kunnen en zelfs als u roept om terug te komen, zal hij niet kunnen antwoorden.

Als Fido actief is, kunt u de commandos good en bad gebruiken om hem te laten zien welke dingen hij doet, goed en of slecht zijn. Bijvoorbeeld, als Fido naar u toe rent als u inlogt, of thuis komt; u zegt Fido good en hij zal leren dat u dit op prijs stelt. Anderzijds, als Fido de hele nacht huilt en u uit de slaap houdt, kunt u zeggen; Fido bad direct nadat hij gestopt is met huilen en zal hij leren dat deze zet van hem niet verstandig was. Good en bad kost hem een tijdje om dit te leren, dus wees niet verbaasd als u dit een aantal keren moet zeggen voor hij zich dat realiseert.

Fido passive

Dit betekent dat Fido erg rustig is en niets zal doen behalve en wanneer u dat zegt.

Fido settle

Dit betekent dat Fido op het land of perceel zal blijven waar hij is, op het moment dat u dat commando geeft. In een combinatie van Active en Settle zal hij instaat zijn rond te rennen op uw perceel en het naar de zin hebben maar zal niet in staat zijn om ver weg te gaan.

Fido roam

Dit heft het settle commando op.

Nieuwe kunstjes leren

Eenvoudig voorbeeld

Een van de genoegens om eigenaar te zijn van een VCK hond is om hem nieuw dingen aan te leren. Hier is een eenvoudig voorbeeld om te beginnen.

Fido learn wave stand wait .2 sit wait .2 beg wait .2 shake wait .2 sit

Nu uitleg wat dit betekent:

Learn is een speciaal commando. Wanneer u zegt Fido learn<iets>, weet hij dat het volgende wat u zegt de naam zal zijn van de nieuwe truc, en alles wat daarna komt <de iets> een lijst zal zijn met commando's die samen de totaal truc gaan vormen.

Dus in het geval van wave is de naam van nieuwe truc en alles vanaf het woord stand en verder zijn de commando's die Fido zal doen wanneer hij de truc uitvoert.

U ziet de wait commando's in de truc. Deze maken een kleine pauze tussen de andere acties. De wait commando's hebben een kleine tijd nodig, dit is de tijd in seconden om te wachten voordat hij in de volgende actieovergaat. Voorbeeld, het is wait .2 dat betekent 0.2 van een seconde. U kunt hele seconden of fracties van een seconde hebben in de wacht commando's om de juiste pauses in uw trucs toe te passen.

Speelgoed trucs

Er is een gratis speelgoed verkrijgbaar voor de VCK honden genaamd redball. Als u wilt spelen daarmee, leg het op de grond en zeg:

Fido fetch

Fido gaat naar de rode bal, pakt hem op, komt naar u toe en legt hem neer.

Het fetch commando is speciaal en werkt alleen met de rode bal (redball). Als u speelgoed heeft dat u zelf gemaakt heeft of door andere mensen, zult u eerst dit aan Fido moeten leren.

Laten we aannemen dat u iets heeft wat bot heet en u wilt dat Fido dat leert. Commando:

Fido go bone sniff take bone come wag drop bone

Maar dat is een hoop typewerk dus gaan we er een truc van maken:

Fido learn playbone go bone sniff take bone come wag drop bone

Voortaan hoeft u dus alleen te zeggen: 

Fido playbone

En als hij kan zien waar het bot is dan speelt hij ermee!

Marks

Een mark is zoiets als een SL landmark maar dan voor honden. Als Fido bv bij het haardvuur staat in uw huis, kunt u zeggen:

Fido mark vuur

Fido zal dan een mark maken (dus een landmark in zijn geheugen) en als u dan later zegt.

Fido go vuur down

Zal hij bij het haardvuur gaan liggen.

Mark trucs

Veel mensen maken een bed voor de VKC honden, en dus de vraag, hoe?

Zet het bed daar waar u het hebben wilt. Het is belangrijk dit nu te doen en goed te doen want als u dit later verandert, moet u de volgende stappen opnieuw doen.

Zet Fido op het bed, het beste is eerst te zeggen;

Fido passive

Want anders gaat hij uitbundig rond rennen! de makkelijkste manier om Fido op het bed te krijgen is om de edit tools te grbruiken in SL edit tools. Rechts klik op uw hond en kies edit. Dan gebruikt u de pijltjes om hem in de positie te krijgen waar hij moet zijn. Sluit edit window als hij op zijn plaats is.

Nu zegt u:

Fido mark bed (dit bepaalt de positie waar hij op bed ligt)

Roep Fido en zeg:

Fido on bed sniff wag down

Fido beweegt langzaam naar/op het bed, ruikt, kwispelt en gaat liggen. Het is het waard om dit een paar keer te oefenen en u kunt ook het wait commando gebruiken tussen de andere acties. Als u dit geperfectioneerd hebt, kunt u daar dus een truc van maken:

Fido learn sleep on bed sniff wait .2 wag wait .3 down

Dierenarts station (The Dog Clinic)

Soms, ondanks onze beste inspanningen, gaat het mis. De VKC Honden zijn beschadigd en stoppen met werken, of ze verdwalen en je gewoon niet kunt vinden de honden. Wanneer dit gebeurt, kan het probleem worden opgelost! Kom naar een van onze vele VKC Dog Klinieken en beweren uw hond. Dit is hoe het werkt. Loop naar de hond Clinic en zeg "claim." Bijvoorbeeld:

claim fido

Uw hond zal verschijnen in je inventaris in de objecten map als de naam van zijn ras. Als je hem de eerste keer rez, zal je hond automatisch veranderen op zijn naam staan en het terugroepen van al zijn trucs, merken en herinneringen. Daarna, wanneer uw hond weer gaat naar je inventaris, door zijn naam zal hij verschijnen in de map Objects.

Als de hond Clinic rendement van uw hond voor u, het is niet hetzelfde als het kopen van een nieuwe hond. Precies uw hond naar u terug komt - met zijn herinneringen en met alle trucs en de herkenningspunten die je hebt hem geleerd!

American and English flag; link to English version of this page

Nederlandse vlag; link naar de Nederlandse versie van deze pagina

Bandera española; enlace a la versión española de esta página

Bandera de México, enlace a la versión española de esta página

Flag Português; link para versão em Português da página

Bandeira brasileira; link para versão em Português da página

Italiano bandiera; link alla versione italiana di questa pagina

Drapeau français; lien vers la version française de cette page

Deutsch Flagge; Link zur deutschen Version dieser Seite

日本語フラグは、このページの日本語版へのリンク